Uw  dakdekker  in  de  regio  Twente

Kunststof

Kunststof dakbedekking is dun, licht, slijtvast, recyclebaar en makkelijk aan te brengen. Deze dakafdichtingsvorm wint dan ook snel aan populariteit ten opzichte van bitumineuze dakbedekking.

 

 ECB-dakbedekking: het beste van bitumen en kunststof dakbedekking

 

Etheen Coploymeer Bitumen (ECB) is een dakbedekkingsvariant die het beste van bitumeuze en kunststofdakbedekking combineert. Het bevat evenveel kunststof als bitumen. Het eindresultaat is een dakbedekking die makkelijk hecht, goed bestand is tegen chemische invloeden en nauwelijks veroudert onder invloed van weekmakers. Omdat ECB bestand is tegen worteldoorgroei, leent deze kunststofdakbedekking zich bovendien voor groendaken en dakterrassen. 

 

PVC-dakbedekking: populairste kunststof dakbedekking

PolyVinylChloride (PVC) is de meest toegepaste kunststof dakbedekking. Het dankt die populariteit aan het feit dat het relatief goedkoop, slijtvast en makkelijk verwerkbaar is. Bovendien is het verkrijgbaar in talloze kleuren, wat volop architectonische mogelijkheden biedt. Door de toevoeging van fungiciden krijgen micro-organismen bovendien minder op deze kunststof dakbedekking.